De Københavnske Kredsmesterskaber 2020

Badminton Københavns ungdomsspillere nåede at mødes før Danmark endnu engang lukkede ned.

Mesterskaberne for kredsens bedste spillere

Traditionen tro blev de Københavnske Kredsmesterskaber for de bedste ungdomsspillere afviklet med indledende kampe og semifinaler den 28. og 29. november i Gentofte og finalerne onsdag den 2. december i Skovshoved.

Der var i alt tilmeldt 131 spillere i U11, U13, U15, U17 & U19. Med undtagelse af UDM er de Københavnske Mesterskaber eneste turnering, hvor kredsens bedste spillere er samlet til samme turnering på tværs af ungdomsårgangene, med deres klubkammerater, forældre og trænere, hvilket altid giver en hyggelig stemning i hallen med mange gode kampe.

Onsdagens finaledag plejer at være et tilløbsstykke, hvor andre interesserede, som ikke er direkte knyttet til spillerne, kommer og kigger på. Selvom vi ikke kunne lukke ret mange ind i hallen i år, så var et af højdepunkterne, som altid, når en kategori på tværs af alle årgangene spilles samtidig. Det er fantastisk at se den udvikling, der sker fra årgang til årgang.

Udover de individuelle resultater kæmper klubberne også om Københavnerpokalen. 1., 2. og 3. pladser tæller til pokalen. I år vandt Gentofte suverænt foran sidste års pokalvindere fra Lyngby.

Ligesom det meste andet i 2020 var vi udfordret af Coronarestriktioner. Der skulle holdes afstand og anmodes om at færrest mulige kom i hallerne for at se på osv. Vi blev desværre også ramt af Covid-19 og dertil hørende følgehandlinger. Selvom det var hårdt at håndtere for de spillere der blev påvirket af Corona, direkte som indirekte, samt for ledere, trænere og forældre, så gik det, og vi er glade for at kunne gennemføre de Københavnske Kredsmesterskaber traditionen tro.

Resultater for øverste rækker på Tournament Software

Resultater for øverste rækker på BadmintonPlayer

Historisk oversigt over Københavnsmestre

Københavnsmesterskaber for de øvrige rækker

Københavnsmesterskaberne har etableret sig som en turnering med kæmpe tilslutning. Rækkerne under de øverste rækker er de sidste par år blevet afviklet i Valbyhallen. På trods af Corona slog denne del af turneringen endnu engang tilmeldingsrekord med flere end 380 tilmeldte spillere.

Det store antal tilmeldinger rimede ikke helt med de gældende coronarestriktioner. Heldigvis meldte flere af de Københavnske klubber sig parat til at give en hjælpende hånd, så de mange spillere kunne fordeles på flere lokationer og turneringen gennemføres efter retningslinjerne. Valbyhallen blev delt op i tre adskilte haller og BC37, Valby BC og Charlottenlund lagde haller og frivillige til de mange årgange og rækker. Så kunne det hele lade sig gøre.

Badminton Københavns mesterskaber blev sidste ungdomsturnering for året 2020 før idrætten lukkede ned op til jul.

Resultater for øvrige rækker på Tournament Software

Resultater for øvrige rækker på BadmintonPlayer

Vi glæder os allerede til at se jer igen til KMU i 2021!

Badminton København · info@badmintonkoebenhavn.dk